Samsung во преговори со Google за замена на Bixby

Објавено на 29.07.2020 во НовостиSamsung во преговори со Google за замена на Bixby

Samsung Mobile води преговори со Google за евентуална замена на смарт асистентот Bixby со Android Assistant на следните модели на Galaxy смартфони.

Засега од двете компании немаат дополнителен коментар за тоа каков ќе биде договорот и колкава ќе биде финансиската компензација за Samsung.

Bixby е смарт асистент кој се активира со лизгање на левата страна од екранот и Samsung има амбиции и дополнително да го развие, но бидејќи има силно и исплатливо партнерство во Google тоа може да се промени.