Huawei - Рекордно висока продажба на смартфони

Објавено на 30.07.2020 во НовостиHuawei - Рекордно висока продажба на смартфони

Canalys објави дека Huawei продал повеќе телефони од Samsung и Apple во вториот квартал на 2020 година. Huawei е сега најголемиот производител на смартфони со продадени 55,8 милиони уреди за второто тримесејчје годинава.

Мора да се спомне дека во истиот период лани Huawei има за 5% пониска продажба во споредба со сегашната. Huawei има 70% продажба на пазарот во Кина, додека другите 30% се во остатокот на светот.

Автор: Aleksandar Stankov