Spotify прераснува во масовна стриминг платформа

Објавено на 30.07.2020 во НовостиSpotify прераснува во масовна стриминг платформа

Spotify прераснува во се поголема стриминг платформа за слушање музика која за последните три месеци односно од вториот квартал од годината има најголем скок на корисници.

Според последните статистички податоци до 39 јуни вкупниот број на корисници на Spotify достигнал речиси 300 милиони, а порастот во овој квартал изнесува 29% на годишно ниво.

Од неодамна Spotify се прошири во повеќе земји од Источна Европа вклучувајќи ја и Македонија.