Samsung Galaxy S30 (S21): Дата, цена и спецификации

Објавено на 21.08.2020 во НовостиSamsung Galaxy S30 (S21): Дата, цена и спецификации

Samsung Galaxy S30 се очекува да пристигне во февруари 2021, а во меѓувреме протекоа спецификациите што се очекуваат од новиот предводник.

Очекувани цени за Samsung Galaxy S30 серијата:

    Galaxy S30 — $999-$1049
    Galaxy S30 Plus — $1199-$1249
    Galaxy S30 Ultra — $1399-$1449

Спецификациите на Samsung Galaxy S30:

    6.3-инчен 120Hz Dynamic AMOLED display
    Snapdragon 875 чипсет / Непознат Exynos чипсет 
    10/12/16GB RAM
    12MP+64MP+12MP+ToF камери
    Селфи камера вградена во дисплејот
    128GB/256GB/512GB меморија, слот за microSD
    4,100mAh батерија
    5G коенкција
    Android 11 со One UI 2.5

Спецификациите за Samsung Galaxy S30 Plus:

    6.8-инчен 120Hz Dynamic AMOLED display
    Snapdragon 875 процесор / Непознат Exynos чипсет 
    12/16GB RAM меморија
    12MP+64MP+12MP+ToF камери
    Селфи камера вградена во дисплејот
    256GB/512GB внатрешна меморија со слот за microSD
    4,800mAh батерија
    5G конекција
    Android 11 со One UI 2.5

Спецификациите за Samsung Galaxy S30 Ultra:

    7.1-инчен 120Hz Dynamic AMOLED display
    Snapdragon 875 процесор / Непознат Exynos процесор
    12/16GB RAM меморија
    108MP+64MP+12MP+ToF камери
    Селфи камера вградена во дисплејот
    256GB/512GB внатрешна меморија со слот за microSD
    5,100mAh батерија со 60W полнење
    5G конекција
    Android 11 со One UI 2.5