Samsung Galaxy S20 ги добива новитетите од One UI 2.5

Објавено на 22.08.2020 во AndroidSamsung Galaxy S20 ги добива новитетите од One UI 2.5

Note 20 серијата на Samsung пристигнува со нов One UI кориснички интерфејс врз база на Android - One UI 2.5. Galaxy S20 уредите исто така ќе бидат надградени со One UI 2.5, а постарите модели ќе почекаат.

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra ќе ги имаат сите надградби што ги има и новата Note 20 серија, со одредени исклучоци. One UI 2.5 ќе има нови опции за камерата за да одберете снимање со 8K резолуција со 24fps, со Pro Video режимот сега ќе имате избор за да го насочите микрофонот при снимањето, ќе имате новитети и кај Samsung Notes, ќе може да се поврзете со Samsung DeX безжично со ТВ со поддршка за Miracast, со тоа што смартфонот ќе го користите како touch pad. Имате и споделување на Wi-Fi конекција со пријатели со Galaxy телефон.