Android 11 стигна до целта, сосема нов систем

Објавено на 09.09.2020 во НовостиAndroid 11 стигна до целта, сосема нов систем

Google по неколку месеци на интезивно бега тестови и пробни верзии ја лансираше целосната и конечна надградба на најновата верзија на оперативниот систем Android 11.

Во правата фаза надградбата со Android 11 веднаш ќе ја добијат уредите од Pixel серијата на Google смартфони, како и неколку модели од партнерите. Останатите брендови надградбата за своите најважни смартфони ќе ја започнат следниот месец.

Главни промени кај Android 11 е воведување на прозорчиња во вид на меури за водење на разговори и допишување. Новите Bubbles ќе функционираат на сличен начин како и Chat Heads на Facebook Messenger.