Како изгледа LG Wing во акција?

Објавено на 14.09.2020 во НовостиКако изгледа LG Wing во акција?

LG Mobile годинава ќе го има најексперименталниот смартфон со двоен екран кој ќе му даде облик на буквата Т или како да има крилја.

За искористување на помошниот дисплеј ќе биде променет посебен кориснички интерфејс кој ќе овозможи работата со две апликации истовремено. На пример на долниот екран ќе гледате видеа а на горниот дел од екранот ќе може да поставите GPS навигација.

LG Wing ќе има поддршка за 5G мобилна конекција и ќе работи со осум-јадрен Snapdragon 765G процесор. Некаде во октомври ќе биде пуштен во ограничена продажба со цена од околу 1500 евра.