Конечно ќе може Chrome да ви биде прв избор на iPhone

Објавено на 14.09.2020 во НовостиКонечно ќе може Chrome да ви биде прв избор на iPhone

Apple долги години го штитеше сопствениот интернет прелистувач Chrome како вграден прв избор за корисниците на iPhone. Тоа ќе се смени со новата верзија на оперативниот систем iOs 14.

Во новата бета верзија на iOs 14 корисниците веќе ја имаат опцијата да го одберат Chrome како примарен интернет прелистувач и да го отштиклираат Safari.

Тоа може да се направи во главното мени за поставки во делот на опциите за прилагодување на Chrome од каде може да одберете да биде примарен избор за отворање на веб страници и линкови.