Му се гледа ли крајот на Zoombombing?

Објавено на 14.09.2020 во НовостиМу се гледа ли крајот на Zoombombing?

Zoom е една од најдобрите платформи за организирање на видео конференциски повици и на онлајн семинари и настани, но истовремено "бомбардирањето" од непосакувани гости е огромен проблем.

За да ги надмине овие недостатоци Zoom ќе воведе двостепена верификација на корисничкиот профил па така ќе биде многу полесно некој да стекне контрола над администраторските привилегии во една соба за чат.

Двостепената верификација ќе биде овозможена како за десктоп така и за мобилната апликација на Zoom.