Царината на САД запленува слушалки на OnePlus зошто личеле на AirPods

Објавено на 15.09.2020 во НовостиЦарината на САД запленува слушалки на OnePlus зошто личеле на AirPods

Царината на САД започна со запленување на пратки со безжични слушалки на OnePlus затоа што налилувале или биле видлива копија на слушалките на Apple AirPods што е прекршување на правата за индустриска сопственост.

Изненадува фактот што зошто токму сега се прават заплени на ваков вид на слушалки кога одамна пазарот на САД е преплавен како и секаде со секаков вид на копии на безжичми слушалки кои имаат сличен дизајн и маркетинг како и AirPods

Претпоставката е дека ова е нов фронт кој го отвара администрацијата на претседателот Доналд Трамп во пресметка со кинески компании како што е OnePlus.

Автор: Aleksandar Stankov