Sony Playstation 5 ќе биде супер евтин

Објавено на 17.09.2020 во НовостиSony Playstation 5 ќе биде супер евтин

Sony Playstation 5 најверојатно ќе биде најевтината гејмерска конзола од Сан старт споредено со сите претходни генерации кои барем во времето на лансирање имаа повисоки цени.

Според најновите информации Sony Playstation 5 без дискови и со опција само за дигитално преземања на видео игри ќе се продава по неверојатно ниска цена од 400 долари.

Понапредната верзија на Sony Playstation 5 која ќе им опција за физичко вчитување на игри ќе се продава за 500 долари што и само по себе не е превисока сума и значајно пониска од конкурентот Microsoft Xbox