Microsoft го купи студиото за игри што ги направи Fallout и Doom

Објавено на 22.09.2020 во ИгриMicrosoft го купи студиото за игри што ги направи Fallout и Doom

Microsoft го купи ZeniMax Media, „едно од најуспешните сутдија во индустријата на видео игрите, кое станува дел од Xbox", велат од Xbox. Тоа значи дека игрите Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Quake, Starfield и The Elder Scrolls во иднина ќе ја имаат ознаката на Microsoft, т.е. Xbox. 

Се уште останува непознато дали ќе бидат ексклузивно достапни за Xbox.Игрите на Bethesda секогаш имале посебно место на Xbox и во срцата на милиони гејмери од цел свет. Ова преземање означува и додавање на познатите франшизи и видео игри на Bethesda во платформата на Microsoft за стриминг видео игри, Xbox Game Pass за конзолите и PC.

Автор: Aleksandar Stankov