Конечно знаеме кога Apple ќе го претстави iPhone 12

Објавено на 24.09.2020 во НовостиКонечно знаеме кога Apple ќе го претстави iPhone 12

Apple се уште нема официјално потврдување, но вчера беше објавено од повеќе места дека ќе има виртуелна конференција за сите четири модели на iPhone 12 на 13 октомври. Три дена подоцна ќе бидат телефоните достапни за преднарачка, а продажбата ќе почне од 23 ноември. 

Датата за почетокот на продажбата се однесува само за iPhone 12 mini и iPhone 12, при што iPhone Pro во продажба излегува во ноември. Аналитичарите очекуваат ова да биде најголемото лансирање на iPhone уреди во последните години, оти за прв пат Apple ќе претстави дури четири нови модели со различни големини и цени.