Првиот уред со mini LED ќе биде нов iPad Pro

Објавено на 24.09.2020 во НовостиПрвиот уред со mini LED ќе биде нов iPad Pro

Apple е подготвен да го лансира својот прв уред со новата технологија за дисплеи со mini LED стандардот, а информацијата ја откри аналитичарот Минг Чи Ку.

Првиот уред со mini LED екран ќе биде следната генерација на iPad Pro која најрано може да ја видиме некаде во март следната година. 

Со mini LED се очекува Apple да има значително пониско трошоци, но дали ќе има ќа за корисниците останува да се види. 

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе: