Hauwei Mate X2 ќе има подобар механизам на преклопување

Објавено на 25.09.2020 во НовостиHauwei Mate X2 ќе има подобар механизам на преклопување

Huawei трпеливо работи на развојот на следниот смартфон со флексибилен екран на преклоп кој ќе има подобар механизам, а со тоа и подобра заштита на целокупното тело.

Huawei и за следната генерација ќе се фокусира на механизмот кој се затвора од навнатре со што самата средина на уредот ќе биде подобро заштитена и ќе нема простор за пукнатини и навлегување на прашина.