Борба за преживување во глобалното лидерство, а шефот на Huawei оптимистичен

Објавено на 27.09.2020 во НовостиБорба за преживување во глобалното лидерство, а шефот на Huawei оптимистичен

Амбициите на Huawei се насочени кон преземање на глобалните доминации на пазарот на смартфони и се чини дека кинеската компанија ништо не може да ја спречи во остварувањето на тие цели. 

Се покажа дека нештата може радикално да се променат и во играта да ја вмешаат политиката. Така проблемите за Huawei почнаа кога Трамп им забрани на американските компании соработка со Кинезите. Амбициите за глобално лидерство се стопија и така започна целта на Huawei за преживување. И покрај сите проблеми, на Huawei Connect, претседателот на компанијата Гуо Пинг, рече дека е оптимист за иднината на компанијата во ИТ секторот.