Google Maps ќе покажува каде има жаришта со COVID-19

Објавено на 28.09.2020 во НовостиGoogle Maps ќе покажува каде има жаришта со COVID-19

Google најави ажурирање на Google Maps, која ќе ни помогне да согледуваме каде има најмногу заболени од коронавирусот. Опцијата е веќе и достапна во 220 земји во цел с вет. На мапата ќе забележите нова црвена точка, која ќе биде показател колку заразени има вкупно.

Се разбира, Google ќе се погрижи овие податоци да бидат точни и прецизни.

Автор: Aleksandar Stankov