Apple сам дизајнирал специјална заштитна маска

Објавено на 29.09.2020 во НовостиApple сам дизајнирал специјална заштитна маска

Поради пандемијата од коронавирусот, Apple осмисли заштитна маска во стилот на Apple. Објавено е на YouTube каналот Unboxing Therapy, како осмислиле Apple за своите вработени посебна заштитна маска што може да се пере и да се носи неколку пати.

На видеото се гледа дека маските се „дизајнирани во Apple, а направени се во Кина“. Секоја кутија содржи по пет маски што може да се носат осум пати пред да ги перете, кои може да се перат до пет пати пред да се фрлат во канта за отпадоци. Игзледа прилично цврсто и има добри држачи за маската да си стои на место.