iPhone 12 5G: Детали и цени на новите модели

Објавено на 29.09.2020 во НовостиiPhone 12 5G: Детали и цени на новите модели

Благодарение на ликстерот Џон Просер, сега знаеме дека евентот за iPhone 12 би можел да се случи следната недела. Поради COVID-19, како и претходните евенти, така и најавата за iPhone 12 5G ќе биде целосно снимена претходно.

Според Просер, првата испорака на iPhone 12 започнува на 5 октомври, понеделник. Испораката ќе важи за 5.4-инчениот iPhone 12 Mini и 6.1-инчениот iPhone 12. Инаку, цените на 12-серија ќе бидат следните:

- Apple iPhone 12 Mini – $649-699
- Apple iPhone 12 – $749-799
- Apple iPhone 12 Pro – $999-1,049
- Apple iPhone 12 Pro Max – $1,099-1,149