Преклопниот смартфон на HTC е малку чуден

Објавено на 29.09.2020 во НовостиПреклопниот смартфон на HTC е малку чуден

После Samsung, Motorola, и Huawei, изгледа дека и HTC се спрема за свој преклопен смартфон. HTC има патент за неколку преклопни смартфони годинава, при што патентот бил дизајниран од LetsGoDigital

Патентот не изгледа којзнае колку фасцинантот, затоа што механизмот за преклоп е првото чудно нешто во неговиот дизајн. Општо, дизајнот не е лош на скицата, но останува допрва да видиме дали HTC ќе се потруди да го лансира на пазарот или ќе остане само на лист хартија.