Samsung Galaxy S21 (S30): Кога излегува и спецификации

Објавено на 30.09.2020 во НовостиSamsung Galaxy S21 (S30): Кога излегува и спецификации

Samsung Galaxy S21 (или можеби S30) се очекува да пристигне во февруари 2021 година, а во меѓувреме експертите се обидуваат да одгатнат кои новости овој модел би донел. Очекуваните цени на Galaxy S21 (S30) серијата би биле:

- Galaxy S21 (S30) — $999-$1049
- Galaxy S21 (S30) Plus — $1199-$1249
- Galaxy S21 (S30) Ultra — $1399-$1449

Деталните спецификации на Galaxy S30 (S21) би биле следните:

6.3-inch 120Hz Dynamic AMOLED display
Snapdragon 875 chipset / Exynos 1000 chipset
10/12/16GB RAM
12MP+64MP+12MP+ToF cameras
Under-screen selfie camera
128GB/256GB/512GB storage, microSD card slot
3,880mAh battery with fast 60W wired charging
5G connectivity
Android 11 with One UI 2.5

Спецификациите на Galaxy S30 Plus (S21 Plus) ќе бидат:

6.8-inch 120Hz Dynamic AMOLED display
Snapdragon 875 chipset / Exynos 1000 chipset
12/16GB RAM
12MP+64MP+12MP+ToF cameras
Under-screen selfie camera
256GB/512GB storage, microSD card slot
4,660mAh battery with fast 60W wired charging
5G connectivity
Android 11 with One UI 2.5

Спецификациите на Galaxy S30 Ultra (S21 Ultra) ќе бидат:

7.1-inch 120Hz Dynamic AMOLED display
Snapdragon 875 chipset / Exynos 1000 chipset
12/16GB RAM
108MP+64MP+12MP+ToF cameras
Under-screen selfie camera
256GB/512GB storage, microSD card slot
>5,000mAh battery with fast 60W charging
5G connectivity
Android 11 with One UI 2.5

Автор: Aleksandar Stankov