Повторно на iPhone ќе се гледа YouTube видео во позадина

Објавено на 02.10.2020 во НовостиПовторно на iPhone ќе се гледа YouTube видео во позадина

Google повторно овозможи корисниците на iOs 14 оперативниот систем да ги гледаат нивните видеа на YouTube во позадина односно преку системот слика во слика (PiP).

Овој потег на Google е доста чуден бидејќи како што функцијата беше отстранета од iPhone така по две недели беше повторно вратена и нема најави колку долго ќе се применува бидејќи вака и тие што немаат премиум акаунт ќе можее да ја користат.