Google ги гаси филтрите за убавина од здравствени причини

Објавено на 05.10.2020 во НовостиGoogle ги гаси филтрите за убавина од здравствени причини

Google ќе ги стави филтрите за убавина на селфи камерата во позадина и нема автоматски да бидат вклучени туку само ако корисникот сака да ги активира.

Според истражувањата резултатите од филтрите за разубавување негативно влијаат на менталното здравје на корисниците. Тие нереално се споредуваат со резултатот од филтрите што негативно влијае врз нив.

Затоа филтрите ќе се активираат само по потреба на Pixel смартфоните и ќе има укажување дека нивнипт приказ  е нереален односно само софтверски го соработува ликот на корисникот и не треба да се земе во предвид како стандард за убавина.