Apple: Проблемот со преклопниот механизам сам од себе ќе се решава

Објавено на 05.10.2020 во НовостиApple: Проблемот со преклопниот механизам сам од себе ќе се решава

Apple има нов патент што ќе му овозможи на преклопниот механизам да функционира сам за себе. Новиот патент на компанијата е заведен под името „флексибилен уред со дисплеј што се превиткува“. 

Целата поента е да се среди проблемот што се појави кај првите преклопни смартфони, од причина што механизмите почнаа да се абат и да се оштетуваат. Apple се надева дека го открил решението за да не се оштети механизмот кога ќе има мала прашинка или други нечистотии. Прочитајте повеќе: