Google TV Home за најновиот Chromecast достапна во Play Store

Објавено на 05.10.2020 во AndroidGoogle TV Home за најновиот Chromecast достапна во Play Store

Новиот Chromecast е во комплет со Google TV, кој беше претставен на последната конференција на Google, кој за прв пат го иаме со далечински управувач, со Android TV оперативен систем.

Најновото е тоа што сега Google TV Home апликацијата ја има во Google Play Store. Се разбира, за Google TV Home мора да го имате најновиот Chromecast, при што со поставувањето на новиот launcher се овозможува за Chromecast да добива софтверски надградби без да мора да чекате да излезе целосен апдејт. Во Македонија се уште ја немаме достапно оваа апликација.