Apple официјално објави кога доаѓа новиот iPhone

Објавено на 07.10.2020 во НовостиApple официјално објави кога доаѓа новиот iPhone

За време на виртуелната конференција одржана во септември, Apple не ги претстави новите модели на смартфони, па така сега доаѓа новата серија на iPhone 12. Евентот ќе се одржи следниот вторник на 13 октомври.

Apple на сите им даде јасно до знаење што можеме да очекуваме на поканата испратена до новинарите, на која пишува: "Hi, speed". Тоа се однесува на 5G мрежата, која ќе ја поддржуваат сите нови модели, благодарение на која сопствениците на тие уреди ќе може да сурфаат со големи брзини.