One UI 3.0 бета достапна за Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra

Објавено на 07.10.2020 во НовостиOne UI 3.0 бета достапна за Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra моделот моментално го поседуваат One UI 3.0 бета корисничкиот интерфејс, но само во Јужна Кореја, достапен само преку Samsung Members. One UI 3.0 бета на Android 11 има големи промени кај корисничкиот интерфејс, т.е. подобрување кај Always On Display, DeX, интернетот и функциите за поврзување со други урди.

Бета верзијата не функционира како официјалната верзија, затоа одредени апликации како што се банкарските апликации, нема да функционираат. Бета верзијата ќе се прошири во следните недели и во САД, Европа и Индија. Очекуваме повеќе рецензии за новиот софтвер.