Кој е победник - Sony PlayStation 5 или Xbox Series X?

Објавено на 08.10.2020 во ИгриКој е победник - Sony PlayStation 5 или Xbox Series X?

Понудата на Sony е јасна - 499 долари за модел со CD читач или 399 долари за All Digital модел со SSD диск, за кого може да се купуваат игри исклучиво онлајн. Најдобрата конзола на Microsoft ќе се продава за 499 долари, но Xbox Series S ќе биде најмоќниот адут, која не е толку моќна хардверски и не поддржува 4K резолуција, но затоа цената ќе биде само 299 долари.

Иако новиот Xbox е поевтина верзија, според податоците од интернет за Sony и Microsoft, во време кога се отворени преднарачките, се покажува дека победник во оваа војна би можел да биде Sony.