Google го гаси Play Music Store, транзитира кон YouTube Music

Објавено на 13.10.2020 во НовостиGoogle го гаси Play Music Store, транзитира кон YouTube Music

И покрај најавата за нова верзија на Google Play Music, веројатно има многу луѓе што го користат овој стриминг сервис. Google сега го заменува со YouTube Music, кој ќе добие алатки какви што имаше Play Music.

Гигантот соопшти дека Music store во Google Play веќе е недостапен. Доколку сакате да продолжите со вашата лична библиотека од Play Music, тогаш може да им направите трансфер на вашите фајлови во YouTube Music. Второ, ако не сакате да транзитирате до YouTube Music, може да ја зачувате вашата купена музика преку Google Takeout. Оваа опција ви дозволува да ја преземете претходно купената музика од Google Play Uploaded. 

Финално, имате и опција за да ја избришете вашата библиотека од Play Music и историјата од Google Play Music, а доколку не направите ништо од претходното, тогаш Google Play Music ќе избрише се што сте имале до крајот на годината.