Facebook ќе забрани реклами против вакцинирање

Објавено на 14.10.2020 во НовостиFacebook ќе забрани реклами против вакцинирање

Рекламите со неточни информации за вакцината се забранети, но рекламите со кои се изразува противење против вакцината се дозволени доколку не содржат лажни тврдења.

Претставникот на Facebook за јавна политика, Џејсон Хирш, верува дека корисниците смеат да изразат лично мислење. Агресивната цензура според него, би можела да ги турне лековерните луѓе да почнат да се противат на вакцината. Facebook со новата политика почнува следната недела.