Што е најважното нешто кај iPhone 12, наместо 5G

Објавено на 16.10.2020 во НовостиШто е најважното нешто кај iPhone 12, наместо 5G

Apple го категоризираше екранот на iPhone 11 како „најтешкото стакло од смартфоните“. За iPhone 12 серијата, Apple го претстави својот Керамички штит (Ceramic Shield), со што е четири пати потежок за да се скрши и изгребе.

Apple ја изработил новата заштита со Corning и вели дека е „нов висок дизајн со алуминиумско куќиште со вселенски алуминиум, а во комбинација со предниот капак на Керамичкиот штит, го надминува претходното стакло со додавање на нов чекор за кристализација на висока температура со што растат нано-керамичките кристали во рамките на стаклената матрица, ја подобрува заштитата за паѓање до 4 пати“. 

Керамиката и стаклото се материјали што се изработуваат на висока температура, па така е откриено дека двата материјала во комбинација се поиздржливи.