Зарем е можно, Xiaomi ќе ја полни батеријата за 19 минути

Објавено на 19.10.2020 во НовостиЗарем е можно, Xiaomi ќе ја полни батеријата за 19 минути

Xiaomi ќе сруши нов рекорд со неверојатно брзо полнење на батеријата за само 19 минути, со што се постигнува одамна замислената цел за ескпедитивно надополнување на енергијата.

За таа цел ќе биде изработен нов екстра брзо полнач со капацитет од 80W за што најверојатно ќе треба да се почека на лансирање и на нови процесори од следната генерација кои ќе имаат поддршка за ваков процес.