Скица за идниот преклопен смартфон на Xiaomi

Објавено на 21.10.2020 во НовостиСкица за идниот преклопен смартфон на Xiaomi

Претходно имавме скица како Huawei Mate X2 би можел да изгледа, базирана на патентот што излегол во јавноста. Сличен како Samsung Galaxy Z Fold 2, што е моментално златниот стандард за преклопните смартфони.

Сега излезе нов патент од Xiaomi, за кого LetsGoDigital изготвил скица, алудирајќи дека се уште работи на својот преклопен смартфон. Ќе има вертикален модул за камера, сличен како оној што го имаше кај Huawei Mate X.