MagSafe полначот работи и со Samsung смартфони

Објавено на 21.10.2020 во НовостиMagSafe полначот работи и со Samsung смартфони

Ако веќе сте го добиле новиот магнетен безжичен полнач MavSafe истиот може да го искористите и за полнење на смартфони на Samsung кои го поседуваат универзалниот Qi стандард за безжично полнење на батеријата.

MagSafe е интересен додаток изработен од Apple за последната генерација на iPhone 12 смартфони со безжично полнење кој истовремено освен што ја полни батеријата служи и за чување на предмети како вид на паричник прилепен за самиот мобилен телефон.