Viber влегува во финансиски сектор, ќе наплаќа со четбот

Објавено на 29.10.2020 во НовостиViber влегува во финансиски сектор, ќе наплаќа со четбот

Viber сега ја воведува новата услуга - Chatbot Payments, со што најавува проширување на пазарот на финансиска технологија. 

Viber корисниците отсега ќе имаат платформа за купување на производи и услуги, а за плаќање ќе го има Google Pay или некој дриг нативен облик на мобилен паричник. На почетокот услугата ќе бидр достапна во Украина, а во текот на 2021 година ќе се воведе и во пстанатите земји. 

Автор: Aleksandar Stankov