Apple објави тизер со 'One More Thing' за следниот евент на 10 ноември

Објавено на 03.11.2020 во НовостиApple објави тизер со 'One More Thing' за следниот евент на 10 ноември

Apple држеше посебен евент за Apple Watch и iPad во септември, потоа пристигна iPhone 12 и HomePod mini во октомври, а сега компанијата го најавува третиот есенски евент за 2020. Во следниот вторник, на 10 ноември, можеме да очекуваме ARM Apple Silicon Mac линија, која беше потврдена на WWDC 2020 во јуни.

Се планира да бидат откриени 13-инчен MacBook Air и 13-инчен MacBook Pro. Apple работел најверојатно и на 14-инчен MacBook Pro модел, но веројатно нема да пристигне до 2021. Apple го спрема и 16-инчениот MacBook Pro, со Apple Silicon чип, а можно е да има и 12-инчен MacBook. 

Apple развива Mac mini со Apple Silicon, редизајниран iMac со Apple Silicon во внатрешноста и колку половина по големина Mac Pro, иако овие уреди нема да бидат претставени пред 2021 година. 

Apple AirTags би можеле да бидат најавени исто така, во надополна на Apple Silicon Mac продуктите. Apple би можел да ги открие и тракинг уредите AirTags, кои беа очекувани за почетокот на оваа година, а беа одложени неколку пати. AirTags наводно ќе го имаат новиот Ultra Wideband чип на Apple, кој веќе го имаат вградено во iPhone 12 и HomePod mini, со цел да обезбеди повисока точност за следењето, отколку традиционалното Wi-Fi и GPS следењето.

Би требало да има две големини, едната ќе биде колку еден паричник, а другата ќе биде колку еден ранец.