YouTube сака да го сруши TikTok со Shorts

Објавено на 04.11.2020 во НовостиYouTube сака да го сруши TikTok со Shorts

Instagram направи обид да го сруши TikTok со Reels, а YouTube сега ќе се обиде со YouTube Shorts за кратки видеа. Главната конкуренција на TikTok започанала да се креира пред неколку месеци, а сега раната бета верзија е достапна и во Индија. 

Корисниците на Shorts ќе може да снимаат кратки видеа, максимум до 15 секунди, кои ќе можат да се комбинираат со музика. Моментално има на располагање 100 илјади песни, а YouTube соработува со музичките уметници, издавачките куќи и другите партнери, со цел да може да се зголеми музичкиот каталог. Shorts ќе биде достапен само за Android, а наскоро ќе може да се користи и за корисниците на iOS.