Какви промени ќе има камерата на Samsung Galaxy S21?

Објавено на 06.11.2020 во НовостиКакви промени ќе има камерата на Samsung Galaxy S21?

Samsung Mobile ќе продолжи да се фокусира на подобрување на главната камера и на следниот премиум смартфон Samsung Galaxy S21 Ultra кој ќе биде промовиран на почетокот на следната година.

Samsung Galaxy S21 Ultra исто како и неговиот претходник ќе има примарен сензор од 108 мегапиксели, но со нова технологија која за 12% ќе собира повеќе светлина и ќе понуди подобри резултати како преку ден така и за употреба на Night mode фотографијата.

Другите промени вклучуваат поставување на ласерски автофокус наместо 3D ToF сензор.