Hyperloop успешно тестиран, ги превезе првите патници

Објавено на 10.11.2020 во НовостиHyperloop успешно тестиран, ги превезе првите патници

Virgin Hyperloop беше успешно тестиран во Невада преку вакуум цевка. Успешно се превезени првите патници со 170км/час. Ова е голем чекор напред во областа на градски превоз и меѓуградски транспорт, како што замисли Илон Маск.

Цевката била долга само 500 метри, па затоа и брзината на капсулата била ограничена на 170 км/ч, додека со максималното достигнување и капацитетот што го поседува Hyperloop изнесува 500км/час. 
 

Автор: Aleksandar Stankov