Huawei Nova 8 и Honor V40 со сличен дизајн кај камерите

Објавено на 13.11.2020 во НовостиHuawei Nova 8 и Honor V40 со сличен дизајн кај камерите

Huawei Nova 8 и Honor V40 ќе бидат официјално претставени во декември, а скиците од нив на интернет демонстрираат дека двата модела ќе бидат со многу сличен дизајн во камерите. Huawei Nova 8 серијата веќе ја има на пазарот како SE модел, а се очекува дека ќе се прошири со стандардната верзија, Pro верзија и 8i модел.

Honor V40 излегува во декември во Пекинг, со два различни процесора: Dimensity 1000+ и Kirin 9000. Спецификациите имаат 50MP камера со RYYB сензор, 66W жичено полнење и 40W безжично полнење.