Визијата на BMW за иднината со автономните возила

Објавено на 18.11.2020 во НовостиВизијата на BMW за иднината со автономните возила

Во текот на вчерашната конференција е претставено концептното возило Mini Vision Urbanaut. BMW демонстрираше како нивните дизајнери ја замислуваат иднината на автомобилите. Притоа главниот акцент не е ставен на надворешниот дизајн, туку на внатрешноста што потсетува на некој удобен дневен престој, а не на автомобил.

Внатрешноста на возилата со децении е помалку или повеќе базирана на истиот принцип - две одвоени седишта од предната страна, додека задните седишта се за 2-3 лица, позади кои се наоѓа гепекот. Замислен е како целосно автономно возило со електричен мотор, при што деталите за моторот и батеријата не се објавени.