Huawei ги демантира сите лажни вести за прекин на соработката со Leica

Објавено на 18.11.2020 во НовостиHuawei ги демантира сите лажни вести за прекин на соработката со Leica

Huawei веднаш излезецсо демант на сите информации кои произлегоа од каналот на ликстерот Digital Chat Station дека уште еден од клучните партнери ќе ја прекине соработката со кинескиот бренд под притисок на американските власти.

Huawei тврди дека нема прекин на соработката со Leica како еден од главните добавувачи на технологија за напредните мобилни камери кои ги гледаме претежно во премин серијата на Huawei P смартфони.

Автор: Aleksandar Stankov