Redmi Note 9 Pro ја добива надградбата со Android 11

Објавено на 19.11.2020 во НовостиRedmi Note 9 Pro ја добива надградбата со Android 11

Redmi суб-брендот на Xiaomi ќе го означи почетокот со новата верзија на оперативниот систем Android 11 и новиот кориснички интерфејс MiUI 12 со започнување на глобална надградба на софтверот.

Прв смартфон на глобално ниво со новата комбинација на Android 11 и MiUi 12 ќе биде квалитетниот модел Redmi Note 9 Pro кој веќе е подготвен за надградбата.