Sony по три години ја враќа Compact серијата?

Објавено на 21.11.2020 во НовостиSony по три години ја враќа Compact серијата?

Sony Mobile постои голема можност по три години да ја врати Compact серијата во игра најверојатно инспириран од неодамнешното лансирање на iPhone 12 mini.

Sony Xperia Compact смартфоните имаа одреден успех бидејќи во мало тело сместуваат доста импресивни компоненти и врвни камери.

Овој пат големината на Sony Xperia Compact 3 би изнесувала околу 5.5 инлоѕ, а смартфонот ќе работи со осум-јадрен Snapdragon 775 процесор со поддршка за 5G мобилна конекција.