Apple го лансира iOS 14.2.1 за поправка на багови за iPhone 12 5G

Објавено на 23.11.2020 во iOsApple го лансира iOS 14.2.1 за поправка на багови за iPhone 12 5G

Apple ослободи iOS 14.2.1 софтверска надградба за iPhone со цел да се отстранат сите багови што ги има во iOS 14.2. Во надградбата има и 100 нови емоџија, а тргната е е апликацијата Shazam од Control Center. 

Ова би можело да го направи телефонот побрз и полесен за да се најде името што го сакате во позадина. Ако се прашувате зошто Apple го дава овој специјален третман на апликацијата Shazam, треба да знаете дека Apple ја купил пред три години за $400 милиони.

Надградбата з а iOS 14.2 ги вклучува iPadOS, watchOS, tvOS, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. За да ја пронајдете надградбата одете во Settings > General > Software Update.