Топ смартфоните на Hauwei ќе имаат течни леќи на камерите

Објавено на 27.11.2020 во НовостиТоп смартфоните на Hauwei ќе имаат течни леќи на камерите

Huawei подготвува сосема нова технологија за следната генерација на премиум смартфони кои ќе бидат лансирани во 2021 година и ќе се фокусираат на подобрување на повеќе елементи на батеријата.

Според медиумите од Кина станува збор за т.н. течна леќа за новите камери на Huawei смартфоните што ќе ја подобрат стабилизацијата на сликата и фокусот.