Илон Маск сака креира пониска цена за летањето со Starship?!

Објавено на 28.11.2020 во НовостиИлон Маск сака креира пониска цена за летањето со Starship?!

Основачот на SpaceX, Илон Маск, има за цел да ја редуцира цената на туристичкиот лет во вселената, на 2 милиони долари. Во меѓувреме би биле потребни уште 900.000 долари за гориво и 1 милион долари за дополнителни трошоци за летот.

Првичната цена на билетот изнесува 152 милиони долари, што е навистина превисока. Со оглед на неговите амбициозни планови за туризам на Месечината, тој ќе направи се за да ги намали цените со летањето со Starship. Леталото има капацитет да собере 100 патници.