HTC TWS1 слушалките ќе имаат огромна батерија

Објавено на 28.11.2020 во НовостиHTC TWS1 слушалките ќе имаат огромна батерија

HTC наскоро ќе се испроба и на пазарот на смарт безжични слушалки кои ќе имаат огромна батерија за долготрајна употреба со едно полнење.

HTC TWS1 ќе имаа две батерии по 40 mAh во слушалките и уште 400 mAh батерија во кутијата за полнење. Така што ќе се постигне брзо надополнување на енергијата откако ќе биде погрешен основниот капацитет од 80 mAh.

Засега се говори дека HTC TWS1 ќе имаат моќност за безжично полнење како и Active noice cancelation, ни цената се уште не е позната.