Криптовалутата на Фејсбук: Либра конечно станува реалност во јануари 2021

Објавено на 29.11.2020 во НовостиКриптовалутата на Фејсбук: Либра конечно станува реалност во јануари 2021

Либра настапува на финасискиот пазар како дигитална валута од почетокот на следната година, која е во сопственост на Фејсбук. Либра ќе биде дигитална валута со поддршка од американскиот долар, строго контролирана од глобалните финансиски регулатори. 

Здружението Либра започнува со работа точно кога ќе добие регулаторно одобрување од страна на Швајцарскиот одбор за надзор на финансискиот пазар или ФИНМА, со цел да може да функционира како услуга за плаќање.