Cyberpank 2077 повеќе не е достапна во PlayStation Store

Објавено на 18.12.2020 во НовостиCyberpank 2077 повеќе не е достапна во PlayStation Store

Sony донесе одлука да ја повлече од својата продавница новата видео игра Cyberpank 2077 поради големиот број на пријави од страна на корисниците за багови и нефункционалности.

Cyberpank 2077 имаше големи проблеми со перформансите на PlayStation 4 и практично беше многу тешко да се изигра новата футуристичка долгоочекувана видео игра. Кај дел од гејмерите Cyberpank 2077 целосно се гаси и е нефункционална. 

За тие кои веќе ја купиле Cyberpank 2077 преку PlayStation Store од девелоперот CD Projekt RED ќе биде понудено и рефундирање на средствата.